Skuldkontroll

Över 57% av de fordon som kollas hos oss har en skuld!

Snittskulden är 1377 kr

Sedan nya regler 2014 får du som köper en bil ”ärva” tidigare ägarens obetalda fordonsskatt, trängselskatt eller felparkeringsavgift. För att undvika att detta händer är det bäst att kontrollera om bilen har en skuld och i sådana fall få skulden avdragen från säljaren.

Kontrollera bilens skuld

Genom en unik tjänst kan du SMS:a Skuld REGNR till 72 120 för att få fram all skuld på en bil samt om skulden börjat gå till indrivning av Kronofogden.

Exempel:
Skicka SKULD ABC123 till 72 120

Pris:
30 kr (inkl.moms)

Villkor för skuldkontroll

Uppdaterat 2017-03-01

När privatpersoner som genom Jump Forward AB (biluppgifter.se) köper en fordonsupplysning går köpet genom Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). En fordonsupplysning tillverkas och/eller utvinns på beställning och är anpassad och skräddarsydd för just denna användare på just det fordon som köpet avser. I paragraf 11 regleras undantag från ångerrätten enligt följande:

  1. avser en tjänst som har fullgjorts, om konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten börjar utföras och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts
  2. avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel

Genom ett köp godkänner du som köpare dessa villkor samt att tjänsten påbörjas under ångerfristen samt att du som köpare avsäger dig ångerrätten.