Sök fordon, värdering, ägare, besiktning och historik i bilregistret

Totalt 14 129 070 sökbara fordon på registreringsnummer

Sök fordonsuppgifter i bilregistret på din bil eller fråga på annat fordon. Vem äger bilen? - Vi har svaret!

Kontrollera eventuell skuld på fordon hos oss - Pris 49 kr.

Snittbeloppet på förfallna skulder är 3 828 kr!

Har du bestämt dig för att köpa ett begagnat fordon finns det fler saker att tänka på än försäljningspriset eller hur många mil den kört. Det är också viktigt att kontrollera om fordonet har någon obetald skuld. När du köper ett fordon begagnat kan det ha trängselskatt, fordonsskatt eller till och med felparkeringsavgift som inte är betalade. Över 57 % av de fordon som kontrolleras hos oss har en aktuell skuld, varav nästan vart tredje fordon har en förfallen skuld. Dessa skulder försvinner inte när fordonet får en ny ägare utan följer med som ett slags arv. Det är alltså du som får ta över dessa obetalda kostnader och därför är det viktigt att kontrollera dessa noga innan du gör ett köp. Hos oss är dessa uppgifter endast ett par klick bort. Sök fram det aktuella fordonet du vill kontrollera och fyll i ditt telefonnummer i rutan för Swish betalning för att få fram all skuld på ett fordon samt om skulden börjat gå till indrivning av Kronofogden. Tjänsten finns tillgänglig när som helst på dygnet och du behöver alltså inte förhålla dig till särskilda öppettider. De flesta köp av fordon görs på kvällar eller helger och då vill vi så klart finnas tillgängliga för dig så att du kan göra en bra affär.

Biluppgifters skuldkontroll har uppmärksammats i media flera gånger och hjälper dig inför ett köp.

SVT:

Lämna tillbaks bilen!

Auto motor & Sport:

Köpa begagnad bil, så kontrollerar du bilens skulder

Allt om husvagn och camping:

Skulder på begagnade bilar är vanliga, så undviker du att bli lurad

Gör en smart affär

Denna lag trädde i kraft den 1 juli 2014 och innebär alltså att du som ny ägare av det begagnade fordonet tar över den obetalda fordonsskatt, trängselskatt och felparkeringsavgifter som den tidigare ägaren kan ha ådragit sig. Det gäller också förseningsavgifter eller om det ligger kostnader hos Kronofogden. Betalar du in skulden/avgiften till Kronofogden får du behålla fordonet, annars riskerar du att de beslagtar bilen som betalning. Gör därför en skuldkontroll av fordonet hos oss för att undvika att göra en dyrare affär än du tänkt.

Denna lag kom till för att skydda mot de så kallade bilmålvakterna. En bilmålvakt är en person som står som ägare av kanske tusentals fordon, men denna person använder så klart inte alla dessa. Bilmålvakten är helt enkelt en person som gått med på att stå som ägare på fordonet i stället för den riktige ägaren för att denne ska slippa undan fordonsrelaterade skatter och avgifter. Personen som står som bilmålvakt betalar dock aldrig in vare sig avgifter eller skatter utan säljer vidare fordonet för att slippa dessa. Detta gjorde att staten förlorade stora intäkter och en ny lag fick träda i kraft för att lösa detta problem. Nu är det alltså den nya ägaren som får ta över skulderna.

Några minuters förarbete lönar sig

Du kan så klart undvika att ta över skulder och avgifter om du lägger lite extra tid på förarbete. Kontrollera om det ligger några skulder på fordonet innan du köper den och se i så fall till att få de avdragna från säljaren. Dock räcker det inte med att endast prata med ägaren då de kan uppge fel information, utan för att vara säker på om fordonet har obetalda fordonsrelaterade skulder finns det flera saker att tänka på. När du kontrollerar fordonet i vägtrafikregistret får du endast fram om bilen är belånad på kredit, inte om den har några fordonsrelaterade skulder. Du ska egentligen inte behöva oroa dig för detta om du köper din begagnade bil hos en bilhandlare eftersom denna typen av uppgifter ska kontrolleras av dem, men det kan så klart ske misstag precis som överallt annars. För att vara på den säkra sidan gäller det alltså att du själv kontrollerar detta vilket du kan göra här på biluppgifter.se. Tänk också på att det kan ta en stund innan vissa avgifter och skatter registreras. Felparkeringsavgifter registreras till exempel inte förrän efter en vecka efter det att avgiften utfärdats.

Hos oss är det enkelt och smidigt att göra en skuldkontroll

För oss är det viktigt att göra det enkelt att kontrollera om ett fordon har tidigare obetalda skulder. Därför har vi skapat en unik tjänst där enkelt gör en kontroll med bara ett par klick för att få information om den begagnade bilen. Sök fram det aktuella fordonet du vill kontrollera och följ instruktionerna i Swish rutan för att få fram all skuld på ett fordon samt om skulden börjat gå till indrivning av Kronofogden. Tjänsten kostar 49 kr inkl. moms.

Villkor för skuldkontroll

Uppdaterat 2018-03-01

När privatpersoner som genom Biluppgifter Sverige AB (biluppgifter.se) köper en fordonsupplysning går köpet genom Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). En fordonsupplysning tillverkas och/eller utvinns på beställning och är anpassad och skräddarsydd för just denna användare på just det fordon som köpet avser. I paragraf 11 regleras undantag från ångerrätten enligt följande:

  1. avser en tjänst som har fullgjorts, om konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten börjar utföras och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts
  2. avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel

Genom ett köp godkänner du som köpare dessa villkor samt att tjänsten påbörjas under ångerfristen samt att du som köpare avsäger dig ångerrätten.

Köp din skuldkontroll hos oss och var säker på att göra den smarta affär du tänkt dig.