Sök fordon, värdering, ägare, besiktning och historik i bilregistret

Totalt 14 429 967 sökbara fordon på registreringsnummer

Sök fordonsuppgifter i bilregistret på din bil eller fråga på annat fordon. Vem äger bilen? - Vi har svaret!

Historien bakom Biluppgifter.se

”Varför ska det vara så svårt att ta reda på fordonshistorik?”

Frågan ställdes 2014 av Christian Nilsson och hans två bilintresserade kollegor. Året innan hade han lanserat sajten Merinfo.se och därmed byggt ett webbaserat verktyg för kontroll av företag och personer.

”Vi var lika frustrerade alla tre,” berättar Christian Nilsson. ”Vi hade halva lösningen, ägarkontrollen, och insåg då att vi kunde ta nästa steg och bygga en sajt som gör det enklare att kontrollera fordonshistorik.”

Under hösten 2014 lanserades Biluppgifter.se. Att tjänsten var efterlängtad var uppenbart och redan efter en månad hade sajten fått 400.000 besökare och det hade gjorts inte mindre än 1,25 miljoner sökningar på fordon.

2014

16 september

Premiärdag för nya Biluppgifter.se. För första gången i Sverige finns en sajt som öppet publicerar ägaruppgifter och historik för alla registrerade fordon.

Oktober

Efter en månad passeras milstolpen 400.000 besök och 1,25 miljoner sökningar utförs av användarna.

400.000 besökare

2015

18 mars

Förutom ägaruppgifter och historik införs även Biluppgifter.se en tjänst med prisvärdering av personbilar. Användarna kan därmed snabbt se om den begagnade bilen har ett rimligt pris.

27 mars

Även en app för iOS (iPhone, iPod och iPad) lanseras. Därmed har nästan 100 procent av alla smartphone-användarna tillgång till Biluppgifters egna appar.

6 maj

Biluppgifter.se blir störst i Sverige på online-värderingar av fordon. Tjänsten utvecklas och förfinas kontinuerligt för att ge en bättre träffsäkerhet.

Juli

Milstolpen 1 miljon besökare per månad passeras och det utförs nästan 4 miljoner sökningar på registreringsnummer under en månad.

1 miljon besökare

30 juli

Biluppgifter.se är officiellt Sveriges 3:e största motorsajt på internet, sett till trafikmängd.

3 september

Samarbete inleds med bilvårdskedjan BrilliantCare, som har ett 60-tal anläggningar i Sverige.

8 december

Biluppgifter.se är den näst mest nedladdade appen i App Store Sverige – alla kategorier.

2016

15 januari

Sajten uppdateras med en ny, grafisk form och gränssnittsdesign.

26 januari

Samarbete inleds Dinitrol, Sveriges ledande kedja för rostskydd.

April

Milstolpen 2 miljoner besökare per månad passeras och användarna gör över 7 miljoner sökningar på registreringsnummer.

22 november

Biluppgifter.se lanserar en egenutvecklad och unik tjänst: skuldkontroll. Äntligen kan begagnatköparna på ett enkelt sätt kontrollera om det finns obetalda skulder som följer med fordonet.

29 december

De som har iPhone jublar över Biluppgifter.se, Apple uppmäter 100.000 aktiva iOS-installationer.

Även Android-användarna jublar och har passerat 100.000 aktiva installationer.

2017

27 november

En ny gratistjänst lanseras där användarna kan ta del av historik och rapporter från USA. Det går till exempel att se om ett fordon dömts ut som skrot i USA, men importerats till Europa och ”reparerats”.

8 december

Biluppgifter.se lanserar en 5-årig historik av försäljningar av personbilar (både privat och hos bilhandlare). Där kan användarna se prisutveckling och en mer detaljerad historik.

12 december

Biluppgifter.se bjuder in andra företag att ta del av den unika databasen. Utvecklarna lanserar ett API (gränssnitt) som ger möjlighet för externa kunder att använda data i realtid från Biluppgifter.se.

2018

20 juni

För första gången i världen kan Biluppgifter.se erbjuda sina användare servicehistorik, direkt från biltillverkaren. Det är Volkswagen Group Sverige som inleder ett unikt samarbete. I gruppen ingår Audi, Porsche, Seat, Skoda, VW-Transportbilar och Volkswagen.

29 juni

En ny tjänst hos Biluppgifter.se testas där användarna kan hämta ut besiktningsprotokoll gratis. Testet var lyckat ur användarsynpunkt men gick inte att fullfölja då besiktningsprotokollen inte till fullo lämnades ut av besiktningskedjorna. Vi ger dock inte upp utan fortsätter arbetet för att ge konsumenterna ett tydligt och transparent underlag inför köp.

2019

22 januari

I samarbete med TV4 publiceras ett mycket uppmärksammat inslag om mätarskruvade bilar. Flera politiker lägger förslag om lagändring för att kunna lagföra bedragare som manipulerat mätarställningen.

23 januari

Samarbete inleds med bilvårdskedjan MrCAP, med ett 30-tal anläggningar i Sverige.

Maj

Antalet besökare per månad ökar till 3,5 miljoner och det görs nästan 11 miljoner sökningar på registreringsnummer.

1 juli

Nu lanseras möjligheten att sälja sin bil genom Biluppgifter.se, direkt till handlarna. Utan att binda sig för något får bilägaren offerter från intresserade bilhandlare.

24 september

Historiken förbättras ytterligare genom att Biluppgifter.se inkluderar uppgifter om tidigare ägare på ett fordon (med namn, telefonnummer, med mera).

2020

5 maj

Användarna får ännu bättre historik genom stöldkontroll i Sverige och 13 andra länder inom EU och Nordamerika. Risken att köpa en stulen bil (som man tvingas lämna tillbaka, utan ersättning) minskar därmed radikalt genom denna nya tjänst.

24 juli

Biluppgifter.se lanserar ett nytt modellregister för elbilar och laddhybrider. De laddbara modellerna ges bland annat detaljerade fakta om räckvidd, både uppgiven och verklig.

Juli

Succén för Biluppgifter.se fortsätter med över 5,3 miljoner besökare per månad och användarna gör 15,6 miljoner sökningar på fordon.

1 oktober

Biluppgifter inleder samarbete med Autoexperten, en bilverkstadskedja med cirka 400 anläggningar i Sverige. Det ger ökad trygghet för bilköparna som nu kan se i historiken hur fordon servats hos Autoexperten.

December

I samarbete med Huawei lanseras en helt ny och vidarutvecklad app, Biluppgifter 2021, förberedd för operativsystemet Harmony OS.

2021

16 mars

Android-telefonerna får sin version av nya appen Biluppgifter 2021.

April

Biluppgifter lanserar nyutvecklade tjänster för förbättrad marknadsföring och e-handel. Läs mer på Produkter & tjänster.

28 april

Hitta.se, Sveriges största söksajt för namn och telefonnummer, inleder ett samarbete med Biluppgifter. Nu går det även att se fordonskopplingen till ägarna hos Hitta.se.

Maj

Nytt trafikrekord för Biluppgifter.se: Över 6 miljoner besökare och 24 miljoner fordonssökningar per månad! Biluppgifter är Sveriges i särklass största och mest populära motorsajt.

20 maj

Även iOS för iPhone får sin nyutvecklade app Biluppgifter 2021.

Maj

Biluppgifter lanserar Hubi. Nu går det för första gången att nå potentiella bilköpare via sociala medier eller genom 100+ partnersiter såsom Blocket, Wayke, Bytbil, Bilweb, Vi Bilägare, Teknikens värld etc.

Oktober

Premiär för ännu en världsunik tjänst: komplett utrustning! Data från 42 fordonstillverkare visar i detalj hur bilen byggdes. Nu blir det lättare att jämföra olika objekt och uppskatta värdet på bilen.