DNA-märkning

Att råka ut för en bilstöld är inget man vill vara med om. Det är dock ett vanligt problem och något som är svårt att undvika även om bilen står på en säker plats. Ett sätt att öka chanserna till att få tillbaka bilen vid stöld är att DNA-märka den. DNA-märkning kommer i form av ett osynligt lager som stryks på bilen och som sedan gör att fordonet går att söka efter i hela världen. Att dessutom markera bilen med skyltar om att bilen är DNA-märkt kan fungera som ytterligare avskräckande skydd.

1 st

Passar till 1 st fordon
2 st key tags
Ingen bindningstid

49 kr/månad * inkl.moms

Ett bra alternativ för privatpersoner med ett fordon. Lådan innehåller en förpackning med DNA-vätska som räcker för cirka 5-6 strykningar på olika delar på fordonet. Till paketet medföljer 1 st praktisk tops och 2 st säkerhetsbrickor för nycklar. Med hjälp av dessa får 95% tillbaka sina förlorade nycklar. Brickorna är registrerad på dig som kund, så fäst dessa på dina viktiga nycklar. Kostnaden är 49 kr inkl. moms per månad. Efter 18 månader får du ut en ny penna kostnadsfritt om du inte avslutat avtalet. Med detta paket kan du alltså registrera ett fordon för DNA-märkning.

* Lägsta orderbelopp är 882 kr

2 st

Passar till 2 st fordon
2 st key tags
Ingen bindningstid

79 kr/månad * inkl.moms

Passar för dig som privatperson som vill ha möjlighet att märka två fordon. Kanske har du och din partner varsin bil eller så vill du även kunna märka motorcykeln? Då är det denna box du behöver. Boxen innehåller nämligen 2 st. förpackningar med DNA-vätska och 2 st. tops. Den är alltså precis likadan som paket 1, men med två uppsättningar av varje produkt. Till paketet medföljer 2 st säkerhetsbrickor för nycklar. Med hjälp av dessa får 95% tillbaka sina förlorade nycklar. Brickorna är registrerad på dig som kund, så fäst dessa på dina viktiga nycklar.

* Lägsta orderbelopp är 1 176 kr

Så här går du tillväga

Att reservdelar till bilen blir stulna förekommer alltmer. Beroende på vilket märke bilen har och vilken modell du kör är det olika delar som är mer intressanta. Nyare bilar inkluderar också ofta gps:er vilket är ett populärt stöldgods. Se därför till att DNA-märka dessa delar för att ha större chans att få tillbaka dem om de skulle försvinna. Det enda du behöver göra är att välja det paket som passar dig. Detta beror på hur många fordon ni har i familjen eller om du köper till ditt företag. Du penslar sedan på DNA-vätskan på samma sätt som ett genomskinligt nagellack med hjälp av den medföljande topsen. Försök att sikta in dig på springor och skarvar i till exempel instrumentbrädan eller i hörnen på gps:en. Du behöver inte använda alls särskilt mycket vätska utan en förpackning räcker till 5-6 strykningar. Sedan är det bara att låta lösningen torka och du är klar! Koden till ditt unika DNA kommer sedan att finnas i en internationellt sökbar databas för polismyndigheter genom att du registrerar den. Informationen kommer länkas samman med fordonets motor-, chassi- och registreringsnummer.

DNA-märkning gör det lättare för polisen att spåra rätt ägare

Att DNA-märka sitt fordon är en bra stöldförebyggande åtgärd som kan spara dig mycket tid och pengar. Om du dessutom markerar bilen och visar upp att den är DNA-märkt kommer det vara ännu mer avskräckande för eventuella tjuvar. Se därför till att skydda din egen bil, din partners bil, husvagnen, mc:n eller ett annat fordon som du äger, och köp någon av våra boxar med DNA-märkning.

Vätskan blir endast synlig när du lyser på det med ett speciellt UV-ljus vilket gör det till ett både smart och osynligt skydd. Varje vätska är helt unik och den DNA-vätska som du får hem i din box är alltså producerad en enda gång och har sitt egna Märk-DNA. Det blir alltså betydligt enklare för polisen att spåra ägaren när de beslagtar eller hittar ett fordon om det är DNA-märkt.